1 Månad

I dag är det 1 månad sen min älskade Bettan somnade in :'(, det är så himla sorgligt att jag inte ens vill tänka på det. Men hon har inte ont längre men jag saknar henne så mkt och önskar att det fanns ett sätt att träffa henne en gång till. Min fina, älskade, underbara häst!
 
Detta är en bild från fotograferingen vi gjorde några dagar innan hon somnade.
Fotografen Magnus Jansheden, kanon fotograf och person =)

Att leva med en ryttare

Att leva tillsammans med en ryttare (hästtjej), handlar om att öppna sina sinnen och att…

1. Lära sig leva med att det luktar häst inte bara i tvättstugan utan även i garderoben, i hallen och i sovrummet.

2. Acceptera att det finns mer porträtt av hästar än av familjemedlemmar, om inte familjebilderna innehåller en häst såklart.

3. Att förstå att det är viktigare att det är rent hos hästen än att det är städat hemma.

4. Att det är en annan tidsuppfattning i stallet, 5 min betyder minst en timma, och ett snabbt besök i stallet är aldrig under 3 timmar.

5. Att helger, kvällar, lediga dagar är ämnade för stallet. Fredagsmys betyder inte chips och häng i soffan framför en film utan häng i stallet med en kärra gödsel och ett ridpass.

6. Morötterna är inte för kalops eller söndagens långkok utan till hästen. Långkok förresten, det var längesen det hände…

7. Att mucka gräl med en person som alltid ligger steget före, dagligen lyfter höbalar, mockar skit och kontroller en häst på ett halvt ton är inte att rekommendera. Det är ett gräl som inte kommer sluta till din fördel.

8. Barnen kommer bli ryttare, oavsett vad du hade tänkt. Punkt.

9. Det är ett lärande.
I ödmjukhet inför livets skörhet men öven skönhet.
I tålamod.
I flexibilitet och problemlösning.

10. Det är bara att inse att bilen är en smutsigare variant av sadelkammaren. Den luktar av svettiga täcken och schabrak. Och det går inte att åka i den utan att sedan vara iklädd en vinterpäls.

11. Glöm det där med sparpengar för semestern, eller sparpengar överhuvud taget, alla pengar går till hästen. Och vaddå semester, semester är ju att vara i stallet.

Summering: Det bästa du kan göra är att lära dig älska hennes hästar lika mycket som du älskar henne och du kommer få mer än dubbelt så mycket kärlek tillbaka.

 

 

Hittade denna text på denna sida http://equestrian.nu/2015/06/17/att-leva-med-en-ryttare/

Hämtat ut paket

Var och hämtade ut mina nya ridstövlar, de vinterfodrade satt bra men de andra hade företaget skickat fel stl så de kunde jag inte ha så surt. Ringde och sa de fick svar ja men de är bara att skicka tillbaka, ja jo men då måste ju jag åka till affären för att göra detta extremt omständigt för att de gjort fel :(..

Hoppas att de skickar rätt i alla fall för de borde oxå sitta som en smäck och jag vill ju ha dom!