Träningsbana

 Den vänstra banan kan man rida på massa olika sätt, antingen på volt, åtta eller två volter. Väldigt bra om man tränar galopp på böjt spår, även övergångar om man vill ha travbommar längst ner. Man kan verkligen rida en massa olika väger super skoj. Denna bana ska jag träna på nästa hopptillfälle =) 
 
Den högra banan är bara en påbyggnads studs, tre studs och sen ett galoppsprång. Placerad i mitten så man kan rida i båda varv.

3 Års dagen - Långt inlägg 3år summering av Quicken!!!

Vad hände med Quicken under tiden???
 
Jo det ska jag berätta för er Quicken och jag kämpade på med alla former av träningar. Jag gjorde tränings scheman, planerade och var väldigt aktiv. Stora mål, drömmar och passioner detta ska bli bra och livet är underbart!
 
Vi red och tränade på åkern utanför stallet, jobbade mestadels skritt, han lärde sig jobba i rätt form väldigt snabbt och flytta för skänkel tog ett tag, men när det väl satt var han duktig.. Skänkelvikning och öppna var ingen problem. Vi började med traven, tog ett tag för oss att hitta en bra form att jobba i men vi lyckades. Började även med galoppträning, vi låg i kurvorna i hög fart, alla som såg oss blundade i stortsätt för att det såg så läskigt ut.. Men jag gav mig inte det ska gå!!! Vänster satt ganska fort då började arbetet med höger galoppen.
 
(3April 2011)
Uppvärmning
 • Volter i olika stolekar
 • Åttor
 • Serpentinbågar
 • Övergångar skritt>trav, trav>skritt
Övningar
 • Höger galopp
 • Trav nedsittning
 • Bommar/hinder
 • Volt tillbaka
 • Skänkelvikning
Quicken gjorde ett super bra jobba idag =) Vi började med att rida igenom honom i skritt innan vi började trav. Mkt volter fokuserade mest på hans höger sida jobbade alltid 3 gånger så mkt på höger sida än på vänster. Han är jätte svag i höger sida (kommer från trav banan) så vi får jobba upp den. Han blev jätte mjuk och fin i sidorna efter alla volter, åttor och serpentinbågar. Jag börjar nästan alltid mina pass med dom övningarna, då har man en chans att böja igenom dom när dom blivit varma. Sen fortsatte vi samma övningar i trav och han blev riktigt fin i höger sidan då med=). Efter det avslutade vi uppvärmningen med lite övergångar från och skitt/trav förskte även behålla formen,(gick jätte bra emellan åt)

Vi travade lite bommar lad upp ett hinder på 30cm och hoppade i trav och galopp han tog det jätte bra=), mkt bättre än vändat. Körde lite volt tillbaka, minskade den lite idag (ska till slut bli en bakdels vändning), Tog även några skänkelvikningar, vilket han gjorde jätte bra. Gick jätte bra att sitta ned i traven idag, visst när han blev trött så blev det lite "tjaffs".Vi red på volt och när han var jätte fin och avslappnad då testade jag att fatta höger galopp, han gjorde två försök idag =) orkade inte riktigt få fram höger ben. Men jag tror att det kommer släppa bara han blir stakare. Det är lättare för hästar att fatta på rakt spår, men eftersom min kille är lite speciell så blir det bara fel :S. Men givetvis försöker vi även det i bland.
 
 (18 April 2011)

Quicken och jag hoppade lite idag, passa på när Karin var i stallet så vi för en gångs skull fick hjälp =) Hopade 5,5:an. Första gången vi hoppade i galopp, med galopp in och galopp ut =D... Quicken tyckte det var skit kul verkligen, jag är fortfarande lite osäker på honom i hoppningen med försöker lita på han. Dock när han hoppar tappar jag balansen lite så han får ingen eftergivt =(. Vi jobbar på det varje gång vi hoppar men inga större framsteg ännu... Men det kommer, har en sån rolig film där ja säger tyo ojooj ähh då får lösa det till Q!

Jag red som en kråka idag, fladra med benen, kunde inte sitta ner ja inget blev som det ska nästan. Utom hoppningen där går det nästan alltid bra (även om jag kan bli mkt bättre) så sitter det ändå kvar.. Men hoppningen har alltid varit min starka sida och det jag satsat och tyckt varit roligast =D Har på känn att jag kommer fortsätta tycka det men min fina häst, om nu hans knän inte oxå är helt förstörda från travet de vill säga ='(...
 
På sommaren åkte vi till Tierp för lite träning ihop med Karin, vi hade en super rolig vecka med mkt bus och skoj... Sommaren 2011... Tar några meningar från den dagen...
 
Vet att jag inte skrivigt på länge och igår blev Karin lite "ledsen" över att hon inte hade sin godnattsaga ;)... Så nu tänker jag bli bättre kan inte såra sin vän det vet ni väl =)..

Så TIERP!!! Här är vi nu på en träningsvecka, det är jätte roligt. Vi hade jätte kul förra året och kommer ha det i år igen. Jätte roligt att se ny natur, nya människor och hästar!

Så vi packade och gav oss iväg idag, resan gick super bra inget att snacka om. Båda hästarna gick in och stod jätte snällt i transporten och väl framme möte Karin upp mig och hjälpte till att lasta ut. Hann nästan träffa alla i stallet =)

Bettan och jag tog en skrittrunda i skogen på ca 30min hon var helt galen hahahha. Inget ovanligt dock, men ja hon är som hon är. Det gick bra och hon är lika söt som vanligt fick stå inne sen.


Hon kan konster!

Tyckte raggsockorna var söta =)Quicken och jag fick massa sällskap =D, Karin och Zantos, Elin och Pellan, Emelie och sitt sto som ja tappade namnet på nu. Vi red ute kanske lite mer än en timme, hade inte så bra koll. Skrittade lite på ängar och skog. Super kul var LÄNGE sen alla faktiskt red så många =) Q skötte sig så otroligt bra, blev riktigt förvånad =)


Alla utom Karin som sitter bakom kameran!

På väg hem

Zantos hade put med liten milla

Vet inte vad vi gör men sött va ;)

Karin blev lite hungrig efter turen!

Sen blev det put med liten Karin oxå!

 
Quicken

Vi red serien som vi haft problem med hemma. Tre travbommar och ett hinder. Började i vänster varv han stannade på bommarna första gången inte för att jag blev förvånad. Sen gick det jätte bra han var verkligen super duktig blev så otroligt glad =D Hoppade 40cm i vänster. Karin fick länga lite på bommarna så gick det ännu bättre. Sen böt vi varv och tog höger, han gick lika bra där faktiskt. Höjde till 50cm och det gick fortfarande jätte bra, sen höjde Karin till 60cm och lad upp den undre bommen, då blev det tvärnit två gången hahah. Så Karin lad ner den bommen och han hoppade super bra =). Landade i höger galopp flera gånger oxå =) Duktiga killen! Vi lad till en halt på motsatt långsida han tog även den jätte bra borstsätt från en gång då han inte ville gå sen ;), lägger upp så får ni se nått kul!SUPER NÖJD! Ser framemot nästa pass =D
 
Gick jätte bra kolla bara på bilden ;)
 
Quicken

Red ut med Karin och Zantos idag. Vi red i skogen lite mer än en timme. Jätte mysigt och fint =D. Q & Z kommer jätte bra överens, fast på slutet ville Z fostra Q lite gran hahaha! Quicken trivdes jätte bra, vi gick över en bro, han var klockren på dit vägen men på hem vägen blev han cp och vägrade gå över. Första gången på länge då jag blev riktigt arg på han. Etersom det bara var fjant, men efter mkt om och disskutioner så kom vi över. Sen var han som vanligt lite rädd eftersom det verkar sitta kvar att han får stryk eller något när han inte gör som han ska. Men vi myste lite i stallet så gick det över! =) Han var duktig idag ändå!
 

Dressyr - Quicken

Även jag och Quicken fick hjälp av Karin idag, för Zantos skulle vila, det gick dock inte så jätte bra för oss idag. Jag var dum och tänkte att jag skulle prova rida i Karins Kieffer sadel för jag fick bättre sits av den förra året, det jag inte tänkte på var att Quickens sadel är ju mera stoppad på höger sida eftersom han är ojämt musklad :S... Väldigt dumt av mig, då passet blev jätte fel och jag blev grinig... Men vi gjorde vissa saker bra!

 • Halt vid varannan stolpe på ridbanan
 • ???
 • Trav på volterna, ökad trav på snett igenom
 • Galopp på stora mitt volten

Halterna gick bra, han är jätte duktig på att göra halt. Ökad trav snett igenom gick oxå jätte bra. Då fick han igång bakbens tekniken mkt bättre dessutom =). Men eftersom vi hade fel sadel och att banan faktiskt är väldigt tung så vägra han trava i höger varv där han är som svagast. Men han var faktiskt duktig ändå =), även om jag inte tyckte det just då :S


Hoppning - Quicken

Vår sista hoppträning i Tierp för denna gång. Det började med en av ramling hahah, men efter det gick det super bra. Jag red mkt bättre efteråt och fegade inte ett dugg :S. Det brukar ju dock bli tvärtom när man ramlar av, men tydligen inte för mig =)

Vi hoppade lite allt möjligt och även 70cm idag med =). Sen hoppade vi det som var målet för dagen 5,3 med oxer =D... Det gick super bra han var så himla duktig, och jag red mkt bättre idag oxå! Insåg att Quicken tycker kryss är jätte läskigt att hoppa :S, ni kommer se på bilderna hur mkt han tar i över dom. Det kommer bli massa bilder idag med. Fotografen idag blev Elin hon gjorde ett kanon jobb! Är så himla stolt över honom, han fegar inte längre, vägrar sällan hoppar hindret även fast vi kommer in helt snett. Han är så otroligt duktig killen min! Men höger galoppen skulle verkligen inte skada om den kom nu, så vi kunde träna lite galopp anridning.

Vi fortsatte våra hoppträningar på söndagar hemma med hjälp av min vän Glenn. Höger galoppen blev mkt bättre och vi kunde arbeta i form i alla gångarter. Vi hoppade så ofta vi kunde i någon mån sen slutade vi för allt med Bettan blev så jobbigt och jag tappade all motivation med vad som hette hästar... Hästarna stod i 3 månader, vi flyttade till ett nytt stall i mitten av november 2011. Började sätta i gång hästarna igen... Quicken hade tappat ALLT!!! Höger galoppen var inte att tala om ens, form vad är det, blä jag vill inte, låt mig vara!!!

Jag träffade Jenny och Linda två granntjejer, som jag började rida ihop med. Vilket gjorde att allt börjades kännas mkt bättre =)... Vi började träna för Anne i hoppträning, och jag kände detta blir kanon =D...

Hästen i stallet vid stod i förstörde täckerna, slet dom i stycken så vi var tvugna att leta ny stallplats igen, vilket var jätte synd för jag stormtrivdes i stallet. Hade mkt vägar att rida på hade Jenny och Linda i närheten och allt kändes kanon bra =)..

Men vi hittade vårt hus och jag kunde ha hästarna hemma på gården.KAnon sa vi det tar vi, så vi hyrde in oss på denna gård där vi bor idag.. Har dåliga träningsmöjligheter och inte super bra vägar men jag får ha mina hästar utanför mitt fönster och jag hanterar dom mestadels själv =)!!!

Så hur går dte för Quicken nu? Ja det är det ni kan läsa om i bloggen, vi satsar på att få tillbaka allt som vi tappade förra sommaren och för att sedan jobba oss vidare men vi har varit ute på Pay and Jump några gånger och försöker ta oss till ridhuset för lite träning... Att börja om med en häst är tugnt därför har vi svårt att komma vidare. Dessutom har jag jätte svårt att hitta en bra tränare som kan hjälpa oss tyvärr =(

 

3 årsdagen - LÅNGT inlägg om vad som hände med Bettan!!! Ni som undrat här är svaren

Idag firar jag 3 år med mina underbara varmblod!!! Det ska firas med massa gott i kubberna, kanske en häst tårta oxå vi får se =)... Men lite knäckebröd, morötter och äpplen ska det allt bli och lite päron oxå...
 
Tänkte berätta vad som hänt sen jag skrev om vår 1års dag!!!
 
Första året har ni redan läst om, det gick bra vi jobbade på framåt allt var frid och fröjd, nästan... Sen kom det stora nedslaget i vårat liv. Bettans skada som hon fått som 4åring kom fram på rönken som jag inte alls viste nått om innan. Bettans knä svällde upp lite gran men så hade det tydligen varit sen hon var 4år, lite kortison så hade det försvunnit igen. Lät det gå en stund och tänkte vi får se om det går ner, vilket det inte gjorde blev lite större. Ååå jag sökte veterinär för problemet detta var den 18: April 2011 Skrivit detta om denna dag
 
Hon fick riktigt dåligt besked hos veterinären idag =(... I stortsätt var hela hennes framknä helt förstört och slut pga  travet... Snyft! Slut hoppat för hennes del, lätt dressyr och lätt ridning är det hon kommer få göra nu resten av livet! MEN! ett LIV får hon =D 

Diagnos: Trasigt knä, pålagringar, atros, igenväxt karpaltunnel = slut häst =(... Hon ska opereras för karpaltunnen och då ska det även lätte trycket på knät och resten ska då hållas hyfsat i shack. Kortison ska hon behandlas med i jämna mellanrum för pålagringarna och atrosen! Mkt dåliga saker på en och samma gång var jätte skönt att ha Karin med sig, att prata med och vädra lite. Även om jag faktisk tycker att jag tog det väldigt bra, var ju inte roligt men jag tror att hon kan gå som hon gjort nu bortsätt från hoppningen och så mkt volter. Så denna ridning känns bra hon får jobba lite trava lite bommar typ!

Men ska försöka uppdatera bloggen om henne och hur allt går för henne, men massa bilder oxå... Kommer några från kliniken idag!
Så här såg hon ut innan operationen 
 
Onsdag 2:e April 2011
Nu har jag och Karin skjusat Bettan till Mälarkliniken för operation. Hon var jätte svettig när hon väl kom fram, stackarn =(... Men vi ställde in henne i en box och plockade av henne sakerna. Träffade vetrinären som ska operera henne. Han berättade att dom skulle börja med henne efter ronden, så nu är det bara att hoppas att allt går bra =) Tycker så synd om henne, ville inte att jag skulle gå =( Jag hatar att lämna hästarna och bara åka därifrån skulle vilja vara med henne hela tiden. Nu är det bara att hoppas att hon kommer bli bra sen!


Snyggt va =P Mäster fotografen Karin i farten!
 

Dagen efter fick jag hämta hem henne
 
Fick ingen info i går om hur allt hade gått, vilket var dålig stil måste jag säga... Riktigt dåligt dom skulle ha ringt upp och berättat hur allt hade gått men det gjorde dom inte. Fick i alla fall hämta henne idag och hon var väldigt glad att få se mig =)...

Hon mår bra men åter igen var det dålig info om vad dom gjort, vad hon ska göra, hur jag ska gå tillväga, ja allt! Väl hemma fixk hon gå in i boxen och så hämtade jag in Quicken till henne så hon slapp vara själv. Kul att se henne igen och att hon mår bra. Karin min ängel har varit med mig hela tiden vilket varit väldigt skönt, hon har även varit duktig på att knäppa bilder =). Så väntar på att hon ska logga in på msn och slänga över dom till mig nu, ska lägga upp dom så fort jag kan och får dom det vill säga!

Men det viktigaste är att hon mår bra och det gör hon ju som sagt =D. Ska berätta mera i morgon när jag fått info man förstår och lite mera info vad som hänt, gjorts och kommer hända...
 
Jag var inte helt nöjd med dessa människor den 29:e skrev jag detta
 
Nu är jag riktigt less, dålig info, inget tillmötesgående, ingen service ingenting!

Dom ringde inte efter operationen hade inget juor nummer man kan nå dom på, ringer dom på morgonen och hon säger typ han mår bra och kan hämtas. (Det är ett STO). Åker och hämtar får ett kuvärr med dålig info om vad som gjorts och vad som ska göras (står med termer man inte förstår) Hittar ingen att prata med förutom en praktikant som berättar vart min häst står. Ringer upp för att fråga vad som har gjorts med min häst och vad som ska göras nu. Får ett besked om att vetrinärer ska ringa upp, vilket han ej gör. Jag ringer upp honom direkt och får besked om att han lämnat vidare till en annan tjej som givetvis inte ringt! Det bästa är att vetrinären säger ja jag har lämnat över det till Maria och hon får ta det om den hästen!??! DEN hästen, inte din häst utan den! 

På riktigt bryr dom sig ens, min häst har varit inne på operation vad jag tror i alla fall, men vet inte helt säkert eftersom det står så luddigt i papperna vad som gjorts och hon har ett stort bandage så jag kan inte kolla helt heller!?!? Sen har jag massa frågor som jag funderar på vad som ska göras, om man kan göra på ett annat sätt men inga svar får man. Kollade om man kunde maila eller skriva något på deras hemsida man hittade inget av värde dock. Åkte dit speciellt för att jag inte ville till Ultuna men nu tror jag faktiskt att ultuna är så jävla mkt bättre!!!!! 

ÅK ALDRIG TILL MÄLARKLINIKEN! VILKET SKÄMT DOM ÄR!!!

Ska ringa lite senare igen och fråga igen varför ingen ringt, och då även berätta att jag är väldigt beskiven!
 
 

(3:e Maj 2011)
Hennes ben ser inte lovande ut hon har ju fått ett sår på baksidan av benen från bandaget så nu går hon olindad och jag tvättar såret så gott jag kan, ska nog ha på lite Aloe Vera Gelly i kväll och se om det gör skillnad. Annars är hon tjock i benet fortfarande. Vi gick en promenad på 10 min idag med. 
 
(10 Maj 2011)
Bettan och jag tog vår promenad som vanligt. OCH idag tog jag bort hennes stygn!!!! Var lite läskigt att göra det för dom satt så hårt så fick dra ganska mkt. 4st!
 
Detta kommer jag ihåg eftersom veterinären sa du kan ta bort stygnen, inte fråga om jag gjort det förr eller visste hur jag skulle göra!?!
 
Gick promenader och hade fått börja rida lite lätt på Bettan vid detta laget, vi skrittade och skulle öka 15min varje vecka..
 
(18 Maj 2011)
Åkte med Bettan på återkontroll och vetrinären tyckte att det såg bra ut =)..Bettan blev glad över att få springa några meter, hos vet...

Sen hem till stallet packa saker och lasta, för att bege oss till det nya stallet. Packade ur sakerna och det stod nåot kryptiskt på tavlan. dEn utlovade boxen var upptagen?!? så lite sura miner blev det i stallet och jag tyckte hela grejen var dålig och blev arg... Bestämde efter många många timmar att hästarna fick stå kvar över natten, men nu har jag bestämt mig för att ta hem mina hästar igen... Vill fortfarande flytta till bättre träningsmöjligheter men det får vänta tills allt känns bra och rätt =D 

Ska betalt in på Börjes så jag får helt enkelt traila dit och träna så länge och det blir nog bra ska du se =).. Tänkte faktiskt åka dit redan nu på söndag och hoppa lite. Li ville även att jag skulle plocka med Bucken och träna honom, det ska faktiskt bli jätte roligt =)

Men som sagt det gick inte så bra med min flytt, och allt blev fel och knas och inge roligt... Men snart om några timmar är dom hemma igen... Och så gör vi det bästa av situationen där, fixar i ordning allt och löser det på bästa sätt! Ge gärnet, och klura ut lite lösningar helt enkelt...
 
(Juni 2011)
Syster hade börjat rida Bettan igen
 
(Juli 2011)
Hade fått börj aträna henne lite smått igen, så åkte till Tierp på träningsvecka för Quicken och Bettan fick följa med, benet såg inte bra ut men veterinärerna sa åt mig att fortsätta rida. För svullnaden skulle gå ner. Jag satt igång henne säkert 3gånger så långsamt som dom rekomenderade.
Bettan

Vi skrittade runt kyrkan med Mathilda och hennes häst. Dock tyckte inte B och hon om varandra så dom gick och sparkade :S... Ogillande varandra mkt om man säger så. Men det var roligt med lite sällskap. Bettan fick laser idag så inga bak on track på i natt. Vi gör allt vi kan bara för att hon ska blir bra vi har ju inte veterinärerna på vår sida om man säger så. Så jag gör allt vi kan för henne utan deras hjälp och sen får vi se vad som händer :S!!
 
(3 Augusti 2011)
Bettan
Tobbe och jag åkte med B och Anna-Maria till veterinären idag tyvärr så hade han ingen att komma med. Påstod att det var senskidorna men när jag satt och kollade så finns det inga där hon är svullen :S... Ska avvakta ett tag och sen se hur hon mår om det blir värre eller inte....

Anna sa han samma sak om?!?! Ja vi får se tog i alla fall en promenad men henne när vi kom hem i skogen. Ska ut och rida henne i mrogon igen...
 
Jag red henne med back on track hela tiden, hon hade även på sig det på nätterna.
 
(23 Augusti 2011)
Att jag inte tänk på det tidigare!!! Jag har ju massa bilder på hur Bettans knä ser ut så jag kom på att jag kan ju maila mälarkliniken på hur det ser ut... Så kan veterinären säga vad han tycker jag ska göra... Då kan man ju dessutom tänk och fundera innan han kommer med svar, om han vill att vi ska komma in åker vi självklart. Men eftersom vi varit där några gånger och blivigt hemskickade känns det som detta är en bättre idé... Plus att jag nu ställde en massa frågor som jag vill ha svar på, när man är på plats är han allltid så stressad och har inte tid att svara, funderar även på att maila dom andra veterinärerna vi varit kontakt med och se vad dom säger. Men först ska vi se vad tjejen som ska vaccinera henne säger för hon jobbar på malarkliniken!!! Så hon kanske kan hjälpa oss på plats!
 
Enegrin och orken hade tagit slut imig Bettans knä blev bara värre och värre. Jag ringde runt till olika veterinären och kollade vad det kunde vara, vad jag kunde göra. Finns det nått sätt att göra detta bra?!?!?
Månaderna gick och jag var allmänt deppig hade flyttat till ett nytt stall och träffat Jenny och Linda =D...
 
(2Januari 2012)

Fick jag iväg mailet till mälarkliniken! Hade ju min häst inne för operation och dom pajade henne, har varit så låg över det så jag har inte fått iväg mailet. Men nu fick jag det och ska bli roligt att se hur dom tar dte och vilket svar jag får... Skrev att jag vill ha pengarne tillbaka eller så får dom lösa problemet. Ville skriva mailet bättre men saknar fortfarande ork att göra det så sammafattade allt och skickade. Skrev att jag kunde vidarutvecka mailet om dom vill mitt lilla ♥! Förstör pga veterinärerna påMÄLARKLINIKEN!!!!

Ska berätta vad jag får för värdelöst svar sen!
 
(28 Februari 2012, på vår 2års dag)
Japp nu är vi på väg till veterinären IGEN!!! Denna gång har jag massa frågor nedskrivna som jag kommer vilja ha svar på. Får se vad gubben säger! Även frågorna och punkterna som jag redan har skickat i ett mail till honom förr utan fått svar på. Nu vill jag ha svar, pratade med en djurskötare idag som var i stallet. Hon gillar dock dom på mälarkliniken, och tyckte det var bra att Bengt skulle kolla på henne. Så vi får väl se vad jag tycker! Är så less på dom och ogillar dom skarpt. Vore det inte för att dom sjort fel skulle jag inte åkt tillbaka dit, vill att dom rättar till sitt misstag!!!

Oooo vad jag vill höra vad dom har att säga, troligtvis kommer jag bli sur och irriterad. Men det återstår att se, kanske blir glatt överaskad?!?
 
(29 Februari 2012)
Just nu och två veckor framåt har jag bara en häst att rida, då Bettan står på två veckors vila i liten hage =(... Vi var hos veterinären i tis i 2,5h. Fick faktiskt bra hjälp och svar på frågorna denna gång!!! Men jag har ju varit så jobbig så fick VD för företaget att ta emot mig, chefkirurgen!!! Men han var bra faktiskt, fick både trevliga och tråkiga besked om min lilla dam.

Det posetiva var att rönkenplåtarna inte hade förändrats något dramatiskt, utan såg ganska lika ut som för ett år sen. Longerade henne oxå dock endast i skritt och trav för hon vägrade galoppera :S, men han tyckte hon rörde ssig otroligt fräscht med tanke på hur knät ser ut. Hon rör sig ju väldigt bra faktiskt!

Det negativa är att om hon blir halt så finns det inget att göra för henne!!! Då finns det bara en utväg tyvärr =(. Det står på hennes journal: Långtidsprognosen som fungerande ridhäst bedöms som tveksam eller dålig.

Men jag tror dock att dte dröjer innan den dagen kommer eftersom hon knappt blivigt sämre detta år, så hon kommer få gå lika dant som hon gjort nu. Ååå då kommer hon leva länge till!!! Min fina underbara häst, hon stod med huvudet på min axel när som tömde hennes knä och sprutade =) Alla blir alltid så överaskade om hur lugnt hon är och vilken tilit hon har till mig, varje gång vi är där.
 
(2 Mars 2012)
Hon fick byta hage idag. Hennes knä har svält lite men ännu inte så mkt som det var innan vi tömde det, så är så länge bra =) Men vet att det kommer att sväll upp och bli lika stort tyvärr =(, emn hoppas et dröjer ett tag... Satt på henne en tynre hals, som inte har något foder. Hon skulle kunna vara utan mend et blåste så mkt idag och hon han ju inte gå upp i skogen.

Tog in och borstade och pussade på henne en stund. Hon blev jätte glad när vi givk ut hagen, tills hon insåg att hon skulle stå i den lilla =(
 
 
(3 Mars 2012)
Tog in och borstade av henne, kollade så hon inte hade några sår. Bytte täcke till ett som inte är lika tjock nu när det börjar bli så varmt. Sen tog vi oss faktiskt en liten promenad, tyckte hon kunde få röra lite på sig och inte bara stå helt stilla och glo. Hon kommer bli galen av det och då kommer vilan ändå inte göra någon nytta!!! Hon tyckte det var super roligt att komma ut en stund och röra sig.

(4 Mars 2012)
Hennes knä såg JÄTTE bra ut idag =D, Var knappt svullet alls..... Ååååå vad jag hoppas att det håller sig, tror verkligen dock inte det. Men man måste ju hoppas och tro i alla fall. Vi tog ingen promenad i dag, men ska nog göra det i morgon en snabbis. Få se om det fortsätter hålla svullnaden borta och att hon inte tappar så mkt. Vilket gör att det är lättare för henne att komma igång igen =D
 

(13 Mars 2012)
Bettan
Idag tog vi oss vår första RIDTUR!!!! Vi skrittade en bit på asfalten, hon var pigg men kändes fin. Hon kändes som vanligt försökte få henne att skritta långsamt och sänkt nacke. Nu får vi se i morgon hur knät ser ut :S Håller mina tummar stenhårt!!!

Hoppas på att kunna sätta igång henne nu försiktigt. Men hon får stå kvar i hagen tills hon är igångsatt i traven oxå =D
 
(15 Mars 2012)
Ska skritta henne 10-15min varannan dag nu för att se hur hennes knä ändras, om det sväller upp. Men hon kommer få stå kvar i sin sjukhage några veckor till. Har en teori om att det kommer bli bättre, hoppas jag har rätt.

Min tanke är följand: Att låta henne stå kvar i sin sjukhage, möjligtvis göra den lite större så hon kan röra sig lite mera. Sätta igång henne nu i skritt först och sen traven, innan hon får gå ut med dom andra.

Om jag släpper ihop henne med dom andra nu, så är risken att dom springer massa i hagen och då är hennes behandling av knät helt i onödan. Men om hon redan har konditionen och musklerna igen, så borde inte knät ta lika mkt stryk. Plus att släppa ut en häst efter 2veckors vila är väldigt dumt då dom har massa energi. Så att sätta igång henne först borde vara en så mkt bättre idé =D

Hoppas verkligen min teori håller!
 
Ja så där höll det på fram och tillbaka ett antal gånger..
 
 (15 Maj 2012)
Vilade idag så det blev bara lite mys i hagen. Hennes knä ser fortfarande förjävligt ut och dessvärre kommer det nog alltid att vara så =(....
 
(2 Juli 2012)
Jag hade ledsnat på Mälarkliniken och skulle kolla med Ultuna om dom kunde hjälpa mig
 
Förstökte få ta på Ulutna idag eftersom Bettans knä ser förjävligt ut, men ne var en person framför mig hela tiden!!! Har dom bara en i telefonväxeln eller mrrrSkulle verkligen behöva tömma det så hon kan röra på sig bättre för just nu ser man att hon inte gillar läget och hon rör sig så lite som möjligt i hagen =(...
 
Skadade hästar är aldrig roligt, men livstids skadade hästar är värst... Det som är jobbigt när knät är så svullet som det är nu ser man att hon tycker det är jobbigt, men hon har inte jätte ont. När knät är tömt älskar hon livet hur mkt som helst... Men blir det så att hon inte kan gå så måste jag ta bort henne, men än så länge mår hon för bra för att göra det... Fast knät skulle behövas tömmas på vätska igen...
 
Ska jaga i morgon med det är fyra-fem månader sen  vi tömde knät så det borde inte vara något problem att göra det igen =)
 
(8 Augusti 2012)
Har varit med Bettan på mälarkliniken idag igen, hade en jätte bra veterinär som hette Gustav super trevligt.. Han tömde henne och sprutade kortison, så nu får vi se hur det går denna gång. Han trodde inte att det skulle vara ett problem att ta föl på henne nästa år, om det inte blir så att hon inte kan gå... Men som hon ser ut nu och rör sig så tyckte han att det ser bra ut, och hon får fortsätta röra på sig som vanligt...
 
Men nu är det en veckas vila utan grönbete. Hästar som fått kortison ska inte gå på grönbete eftersom risker för fång ökar otroligt, plus att hon inte får springa omkring precis när hon blivit stucken i leden...
 
Så får se hur vi ska lösa det i stallet, ska tillbaka dit sen och rida lektion plus lösa det för Bettan på bästa sätt... Kul och se vad dom säger.. Kul och se hur hennes knä kommer se ut denna gång :S
 
Ja som ni läser har jag kämpat en del för Bettan, har inte tagit med allt, men en hel del.. Nu har jag inte varit tillbaka mera, så länge hon går och rör sig bra ihagen så får hennes knä vara..
 
Senskidan är permanent den kommer alltid se ut så här, vätskan i knä går upp och ner beroende på hur mkt hon leker i hagen. Hon skrittas ca: 4gånger i veckan och tränas från marken lika mkt när hon är igång. Detta funkar bra och vi ska åka tillbaka och kolla knät innan vi tar föl på henne. Det har varit tuffa år för mig och Bettan men så länge hon mår bra och vill kämpa själv, så kämpar med med och för henne!!!!
 
Bästa stot som finns!!!!