Hej och hå

Hästarna lever båda två, Bettans knä ser jätte bra ut =). Quickens ben ser oxå bra ut bara fötterna som behöver kapas snart ;D
 
Ska bli skönt för idag var det isbana ner till hagen, B halkade till stackarn. Hatar att vädret går upp och ner, kan det inte bara få var - nu och sen komma lite snö i stället är ju slutet av November för tusan!!!
 
Jag gillar snö...  Dom är båda uttråkade dock så ska försöka ta mig själv i kragen och skritta igång dom lite när jag kan få på brodd sen eller om det hala smälter bort igen. Tror det mest är på våran grusväg det är halt.
 
Bettan behöver ett nytt vintertäcke oxå, några tips på några bra!?!
 
 
 
 
 

Nästan helt dött

Super dålig uppdatering här jag vet. Ni får klaga hur mkt ni vill på mig för det ;D!!! Finns inte jätte mkt som händer här av flera andeldningar tyvärr... Så det finns inte så mkt atts kriva om heller då. Jag mockar, fixar mat och vatten till mina hästar. Borstar av dom och byter täcken morgonon och kväll och släpper ut/ in dom, kollar så dom har mat och vatten i hagen... Det är ja det som händer dagligen.. Inte super roligt att läsa om dag ut och dag in =S...
 
Prinsen är jag hos 1gång i veckan så det händer inte så mkt om det heller..  Så det är helt okej att klaga på mig ;), kanske sätter igång med nått då, eller om ni har nått roligt ni vill veta om oss så kan ni även skriva ner det..
 

Tisdag 12 November 2013

Prinsen - Lösgörande
Idag var Jenny med och kollade och petade på både Prinsen och Levad. Hon tittade på Levad och sa men vad liten han är, du har aldrig sagt att du har en liten häst ;)... Hahah han är ju bara 151, 148cm på papper klart han är liten..
 
Prinsen ville inte stå still när jag skulle sitta upp idag så fick göra några försök innan jag väl satt upp.. Jag kastar mig aldrig upp på hästar som inte vill stå stilla utan jobbar med dom tills dom står stilla.
 
Vi skrittade fram och sen började jobba på långa tyglar, lite volter serpentiner, öppna. Kortade upp tyglarna och red öppna, slutna, skänkelvikning och ett försök ttill förvänd slutna.. Han är väldigt lyhörd av sig nu, riktigt kul att jobba med han.. Vi tränade på övergångar mellan skritt- trav, trav-skritt funkade super bra bortsätt från att han inte behöll formen.. =( 
 
Tränade övergångar skritt- halt, halt-skritt då orkade han mkt mera behålla formen och jobbade väldigt fint. Travade omkring i lite volter, åttor med nedsittning men han orkade inte helt och hållet bära sig idag så jag skummade om kring i mellanåt =S.. Tog galopp i båda varv högra fattningen var helt okej, vänstra blev lite långdragen. Ett lite högre tempo än förra gången. Sen travde jag av honom på en åtta och nästan helt långa tyglar, jätte fint kille..
 
Jag var inte i mitt bästa jag och han kändes inte heller helt på topp så därför tog vi det lite lugnare idag och fick inte igenom honom helt i båda varven bara därför...
 
Men han är duktig och han försöker verkligen. Det är jätte kul att se =D
 
Lite dåliga mobilbilder bjuder jag på ;D