Måndag 30 Juli 2012

Quicken
Vi red lite på åkern utanför Linda, bara lite lösgörande och lugn i alla gångarter. Skritten gick som vanligt bra, traven släppte han faktiskt ganska fort, mkt snabbare än han brukar... Tog bara vänster galopp i dag, den sprang han i och hade inte koll på sina ben alls. Efter galoppen blev han väldigt tittig och springig, lyssnade inte super. Men efter en stund så lyckades jag få honom lugn igen. Då lad vi av och skrittade hemåt igen, på åkern där jag tränade nedsittning i fredags gjorde vi lika dant igen. Släppte stigbyglarna och satt mig så bra jag kan i hoppsadeln och red varje steg han tog, han hoppade, galopperade, kastade sig åt sidan innan han gav med sig och jobbade på super bra några steg åt gången!!!
 
Bettan
Vi red bort till Jenny och hämtade henne och Bönan för att ta oss en mysig skritt tur. Det var som vanligt mkt trevligt och vi pratade en del. Boppan hade lite svårt att gå på grusvägen, men vet inte om hon fjantar sig eller verkligen har ont?!?!?
 
 
 

Lördag 28 Juli 2012

Quicken
Vi red bort med linda till Anne och tänkte ta ett kort pass på banan. Quicken var väldigt bråkig och jobbig, så jag blev mest sur. Vi red långa rundan runt, Q var väldigt stissig där och ville inte skritta över huvudtaget. Massa broms och otyg :(... Satt och klagade en massa till Linda stackarn, men på åkern hem tänkte jag att jag måste ju kunna rida min häst. Så släppte stigbyglarna och pressade fötterna ner mot marken så jag kunde sitta så stadigt som det bara går i hoppsadeln.
 
Travade hemåt och red som tusan med sätet och mjuk hand, han gick verkligen super fint så jag blev snabbt på bra humör igen, duktiga killen =)...
 
Tänkte testa samma sak igen få se hur han går då förhoppningsvis lika =D

Fredag 27 Juli 2012

Bettan och Quicken. Idag fick Tina rida bettan en sväng, började med att B inte ville lämna stallbacken ;) men jag hade grimskaft på henne så red och hämtade dom... Höll i henne på vägen men sen på åkern fick Tina rida själv.. Det gick faktiskt bra båda skötte sig super :) Var skoj att ha ned henne :).