Fredag 30 Oktober 2015

Kito - Mjukgörande arbete
Ja i dag var jag tillbaka till K som heter Kito, skrittade ut på honom innan jag red ett pass på banan. Till en början var han pigg men lugn och fin både i skritten och traven. Stel på högersida så jobbade en hel del mjukgörande för att se om det skulle släppa, de gjorde det en del. Han hade tidigare i veckan krånglat med vänster galoppen men tog min fattning jätte bra, galopperade ett varv sen började han roa sig. Bytte galopp i bak i hörnen, vänster, jämnfota, höger, jämnfota, vänter. Hans ägare som satt och kollade skrattade en del åt honom.
 
Han gjorde lika i höger varv, så jobbade lite med det och skrattade. Fick nått varv med en jämn bra och rätt galopp både i fram och bak ;D.. Var lite kul när han sa emot lite.
 
skrittade av ute. 
Fin va =D
 

Prov ridningen gick bra

Var i väg i morse för att testa en ny kille som är 18år gammal och ska underhållas då matte är opererad. Märktes inte att han var så pass gammal utan väldigt fräsch och mjuk i kroppen. Fin kille inte så stor 162cm, massor av energi och vilja att jobba. Några olater men inget är störde mig och matte sa att det kom och gick i perioder så inget han håller på med för jämnan heller.
 
Red honom i alla gångarter på banan, sen skrittade jag en sväng på grusvägen. Han gick snällt utan några dumheter även då =).. 
 
Ska dit på fredag och testa honom igen. Sen får vi se hur dte blir med honom, glömde hans namn med nått på K i alla fall ;D Blivit mkt olika hästar som jag ridit på senaste tiden nu.. Det är kul men skulle vilja hitta en långvarig träningskompis. 
 
Älskade Bettan ♥
 

Prova ny häst

I morgon ska jag åka och prova en ny häst ska bli väldigt kul och trevligt. Den står bara typ 8km bort ska vara där ganska tidigt så ni får en uppdatering efter det sen =).. Tycker det är jätte kul med att testa nya hästar, så vi får hoppas att vi passar ihop helt enkelt =D..  Vet inte hur länge hon behöver hjälp men det får vi se, har opererat sig. Så kan bli ett par veckor eller månader!?!
 
Städade ur släper ordentligt i dag mest för att jag ska hämta hö men även för att det är bra för släpet. Sopade under gummimattan oxå, så nu är det rent och fint. Med tanke på att Quicken inte kommer bli bra så behöver jag inte ha det på ett tag och då behöver det inte ligga strö i det heller. 
 
Nu vill jag ju bara ha morgondag ju =) hehe