hej hopp!

Vill verkligen komma igång och träna igen men tror jag inte riktigt vill ta kampen med Quicken. Sitter dessutom och kollar på sadlar hittar ingen som faller mig i smaken så vet inte hur jag ska göra där heller.. Är inne i en bitter period igen tyvärr, försöker blicka framåt men ändå så fastnar jag...
 
Helgen ska i alla fall hästarna få massage och lite laser, ska även ut och rida en del kommer bli riktigt skönt, Quicken ska jag longera med inspänningarna så får vi se vad han säger om det =)... Kan inte någon komma hit och sparka lite på mig!?! Tvinga mig till att göra något vettigt kanske, ne måste sätta igång Quicken ordentligt igen så vi kan börja träna. Att ha fasta träningar gör mkt man blir motiverad till att fortsätta, ja ni vet ;D
 
Ååå jag vet varken in eller ut faktiskt!?!? Ska nog bara kasta mig ut och hoppas jag kan flyga elle rnått sånt =)
 
Klaga, klaga, klaga!!!

Förlåt men måste

Göra detta igen,ingen som klagat på detta men kan tänka mig att det kansk blir drygt i slutänden om jag hela tiden gör som jag gör nu. Nämligen citerar face, detta var en kvinna som skrev så här:
 
Är detta okej för er?
När jag ser en häst med ett täcke som hänger på tvären (mer än hälften) eller om kryssjordarna lossnat så brukar jag kliva in i hagen lite försiktigt och fixa det även på hästar som jag inte känner. 
Dels för att hästen inte ska skada sig och För ägarens skull
Men är det okej att göra så
 
Fick givetvis en massa svar men många som skrev följande: 
 
Jag skulle bli galen om jag visste att nån hade varit inne till min häst. Ville inte att främmande ska hälsa på honom i stallet heller.
 
Jag tycker inte det är okay. Jag vill inte ha okänt folk gå in till mina hästar
 
Går någon in i min hage utan tillstånd så får dom acceptera att få en högrep i rumpan
 
Men hästen är min och den rör man inte utan tillstånd...
 
Personligen tycker jag det. Men alla tycker tyvärr inte så samt så kan det vara farligt
 
För jag själv blir bara tacksam för hjälpen. Men vet att man får ta det på sitt ansvar. Många hästar är unga och kanske rädda så man bör ju ha koll på vad man gör
 
Tanken är god men nej tack. Vill inte ha främmande folk i hagen eller på gården öht. Grannarna får gärna rycka in då hästarna går precis bakom deras hus men ingen som inte känner mina hästar!!
 
Jag vill inte heller ha okända människor i hagarna. Men på betet förra året fastnade min häst med bakbenet i bukgjordarna och satt fast. En vänlig kvinna hade då klättrat över viltstängslet(som vi hade hänglås på), gått in i flocken och "räddat" min häst, som garanterat blev väldigt glad över det. Hon lämnade en lapp med namn och telefonnummer så jag kunde höra av mig och säga tack! Men skulle täcket bara hänga lite snett, så nej, stanna utanför hagen.
 
För det första kan du ju aldirg hindra att någon går in i dina hagar, om det inte är din tomt alltså baksidan på huset. För det andra frågan gällde egentligen om skaderisken var stor (framgick senare) eller hästen inte kunde röra sig, vill man då att sin häst skadar sig hellre!?!? Vad är det för människor som håller på med hästar??? Inte jag vill det bästa för min häst utan MIN, MIN, MIN, MITT, MITT, MITT!!!! INGEN ANNAN RÖRA!!!
 
Plockar bort alla namn för vill inte hänga ut folk på bloggen..
 
Har markerat dom lite olika eftersom jag tycker dessa med fet stil har en poäng i det dom säger.. Förstår om man har "elaka" hästar eller såna som inte gillar främlingar.. 
 
Tycker inte att man som okänd, okunnig ska gå in i en hage sen om det verkligen inte är akut så tycker jag man bör kontakta ägaren först om det ens går!?! Inte bara hoppa in och peta på andras hästar.. Jag blev skit sur över alla idioter som hade skrivit så jag skrev följand:
 
 Det är väl klart man helst inte vill ha främmande människor i sin hage, men om det handlar om min häst hälsa eller att den kan skada sig så klart att jag blir glad om någon förhindrar detta!!! Jag tycker att man kan försöka få tag på ägaren om det inte verkligen är jätte illa för då bör man agera på en gång... Men i bland så går det inte att få tag på ägarna. Dessutom så säger allemansrätten att man att gå igenom hagar, dock får man inte störa djuren i dom eller förstöra stängslet... Ni som sagt nej aldrig vill ni hellre hitta era hästar skadade, döda? Än att tacka någon för hjälpen!?! Då anser jag att man inte vill sitt djurs bästa... Förstår även att om man "farlig" häst av någon anledning så klart att man inte vill att personen ska göra sig illa. Men om man går in i en hage med okända djur av vilket slag som helst så hoppas jag att man har kunskap nog till det.. Men om det går kontakta ägaren först det är nog mitt svar.
 
Så vad tycker ni!?!

Ibland vill jag klaga mkt med försöker låta bli!!!

En fundering!?! Om man tar bort halva flocken ur en hagen anldening spelar ingen roll, borde man inte meddela den/dem andra ägarna att man gör det då, alltså inte för att man ska ut och rida 1-3timmar, utan pga av skada eller för att man vill ha dom i annan hage mera så ;D en längre tid, eller över natten?? Kan ju bli väldigt rörigt och oroligt i flocken som är kvar i hagen, så risken att någon annan häst skadar sig ökar ju... Sen som några av kommentarerna säger vissa hästar kan inte vara själv i hagen då måste man ju fundera om lite oxå. 
 
Skulle ni som ägare vilja veta detta, eller hur ställer ni er till funderingen? Jag som person vill gärna veta så man kan gå och kolla till hästarna, även hur länge flocken ska vara särad kan vara bra att veta om.
 
MÅSTE TILLÄGGA!!!
Gör lite ändringar i texten och lägger till lite oxå.