Torsdag 27 Februari 2014

Quicken - Tömkörning
Vi tog oss som vanligt ett litet pass på banan med linor. Quicken skötte sig väldigt bra idag med, han jobbade på i skritten jätte fint. När vi travade och jag sprang bakom så sket han på sig, lika läskigt som sist ;D.. Vi får fortsätta träna på det så tycker han säkert att de känns bättre sen.
 
Gick in och jobbade på volten i traven och han sänkte sig och jobbade på väldigt bra. Såg riktigt trevlig ut =D... Men han rör sig lite ojämt det gör han. Men vi ringde massören så får han komma och kolla så han inte sitter fast någonstans först. Gör han det så får vi lossa och sen jobba vidare lite till för att se om han ser bättre ut.
 
Jobbar inte så länge på passen max 20min. Ska försöka skritta ut något i helgen på honom tänkte jag =)... Eller gå en promenad det kanske känns bättre vi får se, men saknar att sitta på honom =(
 
 
 
 

Onsdag 26 Februari 2014

Bettan -NH
Idag tränade vi lite grunder från marken en kort stund för att försöka få B uppmärksamhet, sen tränade vi på lyfta ben. Har bestämt mig att jag vill träna in spanskskritt på henne, så hoppade upp för att se om hon kunde lyfta när jag satt på också. (Kanske mest för att jag ville sitta på en häst ;D) Fick sitta av några gånger och göra om kommandot innan hon förstod vad jag ville från ryggen. Men till lsut lyfta hon på bena även från ryggen =D
 
Wiiiieee duktig tjej, vi kommer träna mera från backen och från ryggen på detta =D Så hoppas jag hon kan gå i spanskskritt sen =)
 
Carina satt med och kollade lite också, trevligt med sällskap i stallet av henne och Lena =) Och dom andra också men det är mest vi som är där samtidigt.
 
Red in i stallet idag då vi inte har några tunnlar att rida genom just nu så använde vi oss av dörrhålet ;D
 
 
 

Tisdag 26 Februari 2014

Quicken - Tömkörning
Ett kanon bra pass på banan idag. Vi började med lite lyfta ben och lyssna träning, vilket han var väldigt lyhörd för =D. Quicken jobbade på fint i skritten, med halter, volter, raka spår. Traven sänkte han sig i mellan åt och såg riktigt snygg ut =D, jäklar vilken utstrålning han har när han jobbar rätt. Vi jobbade lite med övergångar men även bara rullande vi på i trav så han skulle hitta balans och sänka huvudet och jobba med ryggen i sin egen takt.
 
Kunde inte låta bli så bad han gå upp i galopp i båda håll i nått varv för att se hur han rör sig. Fattade jätte fina fattningar, orkade inte bära sig utan låg ner i kurvorna, men det gick inte allt för fort i alla fall.. Var inga problem för honom att ta varken höger eller vänster.
 
Gick bredvid honom när vi skrittade av som vanligt men något läskigt hände så han flög i luften =S. knäppa häst!! ;D
Quicken fin
Quicken inte fin ;D
När man kollar på dessa två bilder är det svårt att tro att det är samma häst!!
Uppe ser han ut som en fin dressyr häst och nere som en galning.
Men tro det eller ej den nedra bilden är tagen 3 månader senare. Så ingen före och efter bild i träningen.
 
Han kan alltså gå från att vara så där snygg till att ja inte vilja jobba mera den dagen, på ett pass ;D
 
åå vad jag hoppas han kan hålla så vi kan börja rida ordentligt igen, och träna både dressyr och hoppning =D