Tisdag 31 Januari 2012

Bettan
Vi red och "hämtade" Linda och Stato. Red ute med dom ca:1,5h. Skrittade bara hur mysigt som helst, dom gick faktiskt bra ihop.Fjantade sig lite då och då båda två, men i stora hela gick det kalas bra =D.. Bettan och jag travade på åker både till och från Linda, testade även att fatta galopp för höger, men hon tog vänster. Så knät stör henne JA! Tog bara några steg det kändes si så där faktiskt =(.. Ska testa lite mera nån dag, och se hur hon känns och reagerar. Vill ju testa innan vi åker till kliniken för att veta vad jag ska säga!

 


Quicken
Vi fick oxå sällskap av Linda och hennes tredje häst (som jag tappade namnet på nu :S). Blev ute med Q lite mer än 1h, travade lite gran men mestadels skritt. På vägen hem mot Linda fick vi sällskap av Anders och Eamoon oxå =D, så jag hade sällskap hela rundan. Jätte roligt med sällskap, jag bara babblar på ja hahahha!!! Borde kanske varna alla och säga åt dom att ha öronproppar med sig... Vi travade lite hem oxå, Q taggade till massor :S hahha lill plutten min.

Quick Ride p.p

Valack, f. 2003 
e. Ride the Night
u.
 161 cm i mankhöjd, varmblod
 
(samma historia som Bettan i början)
Quicken som han kallas har tränats och tävlats i trav för vagn till han blev 7år, då jag tog över honom. Till en början tänke jag att han skulle gå kvar på banan ett tag till om han tyckte det var roligt, insåg snabbt att han inte hade det självförtroendet som jag tycker man bör ha på tävlingsbanan. Vi tränade monté mot en häst som var snabbare än han ett tag för att bygga upp hans självförtroende. Det lyckades vi väldigt bra med, han blev mer självsäker och tuff.
 
När jag insåg att han inte kommer gå på banan mera så började den riktiga omskolningen till ridhäst i stället. Hade jag haft lite mera bakgrundsinformation om Quicken hade jag börjat helt annorlunda i vår träning. Men det är lätt att vara efterklok och när man har facit i handen så känns det alltid lätt att säga vad man borde gjort.
 
Han var en mycket knepig häst att rida, väldigt rädd och harig. Rädd i hanteringen och sprang ut ur stallet, kastade sig i boxen. Väldigt rädd om sitt huvud och hastiga rörelser, livrädd för spön.
 
Vi tränade mycket dressyr på åkern för att bygga upp dom rätta musklerna, han började se ganska fin ut i kroppen efter ett tag. När han fått tillräckligt med muskler så började vi hoppaträna, först med bommar, små stunds mm, sen hoppade vi lite högra hinder. Vi hade ett problem och det var att Quicken ville inte hoppa på andra banor än den han brukade hoppa på. Så när vi kom till nya banor sa det stopp!
 
Då bestämde jag mig för att åka på pay and jump och "tävlat", det gick väldigt bra första gången vi kom runt banan och jag var super nöjd med honom. Vi har t o m rosetter från pay and jump från Underberga. Tränade för tränare i hoppning vid några tillfällen så vår "hopprädsla" på andra banor släppte mer och mer. Tränade upp till 80cm innan jag upptäckte att något var galet med honom.
 
Han hade lite inflammationer här och var i kroppen och vi började behandla honom, detta var hösten 2013. Sen dess har vi haft lite otur och försökt hitta felet på honom. Nu är vi på väg igång igen och jag hoppas att vi får många roliga år framför oss. Skulle vara så himla roligt att kunna träna honom igen och även börja tävla lite små tävlingar. Så om han är hel så är vårat mål att träna och tävla i framtiden.
 
Tyvärr så har jag nu fått diagnosen på honom och han har pålagringar i halfästet vilket gör att han inte håller som ridhäst utan få endast gå som skogsmulle och sällskapshäst. Troligen så var detta av en spark i hagen av annan häst. Men nu har jag i alla fall hittat felet på honom och det känns väldigt skönt, han mår än så länge bra och lever och mår bra med mig =D
 

 
 
 
 
 
 
 

Alltid dagens datum

Vet inte om ni har tänkt på det men jag använder alltid dagens namn och datum när jag skriver om ett ridpass!

Ex. Måndag 23 December 2012

Vet inte varför eller jo det är för att jag lätt ska kunna hitta när jag red senast eller vad jag gjorde sist jag red. Tycker det är jätte bra sätt att håll koll och lätt att hitta i bloggen. Nu har jag dessutom lagt till en kategori nämligen ridning. Vilket göt att jag bara kan gå in där och kolla så kommer mina ridinlägg upp, men om jag ridigt dressyr eller hoppning ligger ju dom under dessa kategorier.

Under allmänt ligger nu endast ja övriga inlägg om åsikter, saker som hänt, eller liknande! För mig funkar dte super vet inte om ni har något system eller om ni bara kör?!?!