Fredag 30 Januari 2015

Quicken - Uteritt
Vi skrittade ut på kvällen, hur mysigt som helst. Men som vanligt hade han nerverna utanpå.. När vi skulle gå hemåt så vägrade han gå, det var något i skogen som skrämde honom så han blev helt förstelnad. Tog oss en bra stund att komma förbi, ett steg så och lyssna någon minut, ett steg.....
 
När vi väl kommit förbi kunde han inte gå utan taktade hemåt och hoppade till för allt =S... Knäppa polle ;D Antar att det var en älg i skogen som han hörde, för vi har ganska gott om dessa.
 
Träffade på en granne som tyckte vi var modiga som red ut i mörkret också =)
Vi syns ganska bra när vi är ute..

Torsdag 29 Januari 2015

Alan - Dressyr
oj oj oj oj vilken häst jag satt på idag =).. Är fortfarande helt underbart glad över hur bra det gick igår och hur fin han var =D Vet knapp hur jag ska formulerar mig för att få ur mig allt jag känner och hur bra det gick..
 
Uppvärmning
* skritt lång tygel (självklart)
* Skrittade över galoppbommarna
* Travade igång kravlöst på halvlånga tyglar
* Lite lydnad trava 4 steg, skritt 4 steg ett helt varv runt ridhuset i båda varv
 
Vi tränade mkt lösgörande i traven, en hel del sidvärtsrörelse. Men givetvis volter, serpentiner, övergångar mellan skritt och trav. Alltså jag kan verkligen inte beskriva hur fin och duktig han var idag =).. Så glad, så överlycklig, ville nästan inte sluta rida. Han blev riktigt mjuk i kroppen och så otroligt lyhörd. Lite bråk i galoppen men det är ju pga att han e svag och inte dum. Hoppas han är lika på lördag =)
 
Övningar
* Skänkelvikning från mitten och ut till väggen, från väggen och tillbaka till mitten
* Öppna längs långsidan
* Kan inte minnas om jag red slutna eller förvänd slutna!?! Tror jag flyttade in rumpan. Men nått av de i alla fall längs långsidan
* Skänkelvikning med volt åt "fel" håll
* Övergångar mellan skritt och trav
* Galoppfattningar
* Galoppbommar i vänster varv. Kom raggisar till ridhuset så ville inte skrämma dom ;D
 
Avridning
* Åtta med lite halvlånga tyglar
 
För er som behöver uppdatera eller inte ens vet vad jag pratar om =)
 
 
En annan sak som är så söt är att Cicci släppte N så gick han med mig och A när jag red tom i traven. Men då missade jag först att han var lös hahha...
 

Onsdag 28 Januari 2014

Quicken - Lek
Ja det var väl vad vi gjorde idag. Han fick springa i corallen, vi kollade så att alla kommandon funkade som vanligt. Vilket dom gjorde han var lika duktig som vanligt. Lös longerar honom oftast i corallen. Men igår fick han syn på ett spöke och lyft svansen rakt upp i luften och fick en jätte fin flygande trav =) Mkt ståtlig!!!
 
Kände att han behövde få busa av sig lite på bra underlag, på corallen var det fortfarande en massa snö att busa i.. Filmade men det blev inge bra i mörkret så är nog inte ens någon ide att lägga upp det tyvärr.. Tror han var riktigt nöjd när vi  gick in, traven idag såg mkt bättre ut?!? Förstår inte?