Måndag 26 Augusti 2013

Quicken - Lösgörande/hoppning
Idag tänkte vi att nu måste vi bara provhoppa hindret!!! Quicken tyckte inte helt samma sak som mig, han såg hindret och stannade 30m innan och ordagrant skakade. Han spänner isg väldigt mkt när han blir rädd men idag skakade han verkligen, tyckte lite synd om honom =(...
 
Så i 20min tog vi en millimeter i taget framåt, något steg bakåt och fram igen. Det finns många fördelar med en väluppfostrad och lydig hund, så när vi var 5m ifrån fick Smilla hoppa över hindret några gånger. Han gick inte närmre än 1m, då gick vi runt hindret och sen vidare för att jobba lite.
 
Han blev ju extra stel och jobbig att rida eftersom han var rädd men efter en 10-15min så började han mjukna upp och efter jag red några åttor och serpentiner med honom mjuk och i fin form så gav vi oss. Ville bara att han skulle mjukna i sidorna sen tyckte jag inte att han behövde jobba så mkt mera. Jag orkade inte ens rida idag, mina ben var helt slut efter att han försökt få honom fram till hindret. Så målet var verkligen bara att få honom mjuk och inget mera.
 
Vi gick tillbaka mot hindret fick fram honom hela vägen 2 gånger, då kortade jag lädrerna 3 hål och nu får det bära eller brista (antingen hoppar han eller så flyger jag av).. Han hoppade helt klockrent =D. Så vi tog det en gång till då hoppade han lika fint igen, min duktiga kille.. Var inte helt lätt att sitta i dressyrsadeln med hoppläder dock!!!
 
 
 
 
 
 
marianne
2013-08-27 @ 08:29:20
URL: http://marresmams.blogg.se

Det kan jag förstå att han reagerade på det knallrosa fina hindret :) Härligt att han hoppade till slut ialla fall.
JAg gillar inte heller de där sorkarna....i en hage hade vi dessutom ett kaninhål...eller nå´t sån´t, det var ganksa stor öppning och djupt så jag hägnade in det.

Ja, det var en kanonhelg....sååå skönt

Erika
2013-08-27 @ 08:30:57
URL: http://eriikapettersson.blogg.se

Haha^^ Stackare han gilla inte rosa. ;)
Du skulle valt blått i stället rosa är ju en tjej färg. ;)

Men kul att han till slut hoppade. :)

linnea
2013-08-27 @ 09:58:35
URL: http://iwantout.blogg.se

Det var kul o testa iaf :) Dessvärre har Melker ett diskvalificerande fel. Som många domare tydligen inte bryr sig om.. Men tråkigt o komma på en till utställning o bli diskad direkt:P

Läskigt, men snyggt hinder! wille hade nog svimmat lite!

Ylva
2013-08-27 @ 10:07:36
URL: http://www.ylvablom.se

Jättefint hinder.
Svar: Ja, det blev värre.. Har skrivt lite om det på bloggen nu. Men det är skitjobbigt, klarar inte av att prata om det ännu.

Erika
2013-08-27 @ 10:15:41
URL: http://eriikapettersson.blogg.se

Sv.
Ja passade på när lönen kom och jysk hade erbjudande. :)

Klart nya läskiga saker i vägen. ;)

Anita
2013-08-27 @ 10:53:21
URL: http://siliiins.blogg.se/

Haha, så det kan gå.. :)

Sv: tack! :)

Nina Liljedahl
2013-08-27 @ 15:07:42
URL: http://stallskogalund.blogg.se

Men vilken duktig kille som vågade hoppa fast han varit så himla rädd tidigare!

Måste fråga om det här är de grönvita nymålade bommarna som du plastat in? Eller har du det här hindret och det grönvita (på gång) också?




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: